jongeren

Teenager hanging around dressed in hoodie clothing

Kinderen, tieners en jongeren kunnen heel wat meemaken in hun jonge leven. Zij kunnen zo hun eigen problemen ervaren met b.v. het overlijden van een familielid, de scheiding van ouders, de dupe zijn van pesten of relationele problemen hebben. Vaak worden hun problemen over het hoofd gezien omdat zij zich anders uiten dan volwassenen. Ook word het nogal eens afgedaan als ‘lastig kind’ of ‘vervelende puber’. De impact van verdriet op jonge kinderen is niet te onderschatten.

Hier vind je links naar websites, speciaal voor tieners en jongeren. Je kunt mailen of gratis bellen om aan de medewerkers te vertellen waar jij mee zit. Zij luisteren naar je en denken mee om te kijken wat jou kan helpen in je verdriet.

 

questionzone.nl

Hier vind je informatie over veel psychosociale problemen zoals rouw, seksueel geweld, eetstoornissen en depressie. Elk onderwerp heeft een inleidende tekst, een vraagbaak, links en boekentips.

chris.nl

Chris biedt een luisterend oor aan kinderen en tieners tot achttien jaar. Op de site vind je artikelen over opvoeding, seksualiteit, gevoelens (eenzaamheid en rouwverwerking) en verschillende problemen (onder andere echtscheiding, verslaving).

ouders-uit-elkaar.nl

Hier vind je veel goede informatie wanneer je ouders gaan scheiden. De informatie, boekentips en links zijn gerangschikt onder zes leeftijdscategorieën. Ouders vinden er informatie om samen met hun kind te bekijken.
Dit is een duidelijke en prettige site voor kinderen en jongeren.

achterderegenboog.nl

Onder het kopje ‘kids’ vind je veel informatie om je te helpen wanneer er iemand in je omgeving is overleden. Dit deel van de site is heel prettig leesbaar voor jongeren. Ouders lezen op de site hoe zij kinderen helpen die verdriet hebben om het overlijden van een naaste. De site geeft boekentips en links, onder andere naar hulpverleners in de buurt.

troostvoortranen.nl

Online portaal over verlies & rouw en leven & dood van en voor jongeren uit verschillende culturen. Op deze website vind je verhalen van jongeren, geestelijk verzorgers en bekende Nederlanders over verlies, liefde, dromen, spiritualiteit en geloof. Er is een chillzone met muzikale videoclips, een overzicht van links en je vindt hier veel boekentips.

intermobiel.com

Deze site geeft je veel achtergrondinformatie en praktische tips voor leven en werken met een chronische ziekte of handicap. De site richt zich op zowel de sociaal-emotionele als de praktische kanten van het leven met een beperking. Ook biedt de site veel ervaringsverhalen en links.

eo.nl/beam

Beam is de speciale jongerenwebsite van de EO. Eigentijds, eigenzinnig en aansprekend, met actuele thema’s rond leven en geloof.

godopjeipod.nl

Deze website biedt praktische informatie over uiteenlopende thema’s waar je als jongeren dagelijks mee te maken krijgt.