hulpvragen

vrouw1Om allerlei redenen kunnen mensen, soms onverwacht, het overzicht over hun leven verliezen. Op die momenten is goede hulp meer dan welkom. Iemand die een luisterend oor bied of kan ondersteunen bij praktische zaken. Maar hoe weet je of een organisatie betrouwbaar is en aansluit bij jouw overtuiging, wij bieden een overzicht van hulpverleners met een Christelijke identiteit.

Hieronder staan websites van landelijke organisaties die gericht zijn op zorg en begeleiding. Je kunt eenvoudig contact opnemen met deze organisaties. Contact leggen kan via e-mail. Bij sommige kunt je ook chatten (berichten uitwisselen met anderen) of deelnemen aan een internetforum (een digitale ontmoetingsplaats met groepen mensen). Als je de behoefte hebt om iemand te spreken kun je vaak ook telefonisch contact opnemen.

 

korrelatie.nl

Korrelatie biedt informatie over uiteenlopende problemen zoals rouw, seksueel geweld, misbruik, eetstoornissen en depressie. Deze overzichtelijke website biedt een goed uitgangspunt voor mensen die niet goed weten waar te beginnen.

ikonpastoraat.nl

Ikonpastoraat biedt informatie over pastorale vragen op het gebied van levensbeschouwing, geloof en spiritualiteit. Deze site nodigt je uit om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek, voor korte of wat langere tijd.

eo.nl/heeljeleven

De website van de EO biedt veel informatie rond leven en levensbeschouwelijke thema’s vanuit het christelijk geloof. Er is veel aandacht voor allerlei aspecten van verdriet, maar ook boekentips, handige links, een vraagbaak, cursussen via internet, een zoekfunctie voor christelijke hulpverleners. Daarnaast biedt de site een zoekfunctie voor een kerkelijke gemeente in jouw buurt.

hulpverlening.nu

Deze website biedt online hulp, ondersteuning en een luisterend oor aan mensen met psychische problemen. De hulpverlening werkt via internet en is desgewenst anoniem. Deze hulpverlening is bedoeld als aanvulling op de reguliere medische of psychiatrische professionele hulpverlening.

ik zoek christelijke hulp.nl

Deze site geeft een overzicht van professionele hulpverleners die werken vanuit hun Christelijke identiteit. Je kunt zoeken op het soort hulpverlener of op het ziektebeeld. Daarnaast biedt de site informatie over (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraar.

 

Raadpleeg de huisarts, uiteraard willen wij benadrukken dat de huisarts aanspreekpunt is voor alle medische, psychische en zorg-gerelateerde hulpvragen.