geloof

Flying ButterflyKennis maken met het Christelijk geloof kan op verschillende manieren. Je kunt een kerk bezoeken of de Bijbel gaan lezen. Maar daarnaast zijn er verschillende websites die veel informatie geven. Zowel voor geïnteresseerden zonder gelovige achtergrond, als voor gelovigen die verdieping in hun geloof zoeken. Ook bieden sommige websites de mogelijkheid om met andere in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Om wat inzicht te geven hebben we een aantal websites met informatie over het christelijk geloof op een rijtje gezet. We geven geen voorkeur aan voor een bepaald type kerk, dat is een heel persoonlijke keuze. We zien de kerk dan ook als middel en zien persoonlijk contact met God als doel.

 

ikzoekgod.nl

Een mooie en overzichtelijke website met zeer veel informatie. De website geeft antwoord op vragen over Jezus, de Bijbel en geloven. Maar ook over de kerk en over de alledaagse ding recht uit het leven gegrepen.

alpha-cursus.nl

De Alpha cursus is een ontzettend leuke manier om te ontdekken wat het geloof voor jou wil betekenen. Met andere ‘zoekers’ kom je samen om te eten, te luisteren en te praten. Op de cursus worden vijftien verschillende thema’s van het christelijk geloof besproken. De cursus is gratis en wordt door lokale kerkgemeenten gegeven. Kijk op de website waar bij jou in de buurt een Alpha cursus van start gaat.

eo.nl/heeljeleven

De website van de EO biedt veel informatie rond leven en levensbeschouwelijke thema’s vanuit het christelijk geloof. Er is veel aandacht voor allerlei aspecten van geloven, maar ook boekentips, handige links, een vraagbaak, cursussen via internet, een zoekfunctie voor christelijke hulpverleners. Daarnaast biedt de site een zoekfunctie voor een kerkelijke gemeente in jouw buurt.

waaromJezus.nl

Een online cursus om mensen kennis te laten maken met het christelijk geloof. De nadruk ligt op het leren kennen van Jezus. De gratis cursus duurt 5 weken en je krijgt hulp van een persoonlijke e-coach.

startersbijbel.nl

De startersbijbel is onderdeel van de website IkZoekGod.nl. De cursus biedt op hulp bij het lezen en begrijpen van de Bijbel. Er is een online bijbelcursus, e-mailservice met bijbelgedeelten, veel uitleg over de Bijbel en een vraagbaak over ‘God leren kennen’.

biblija.net

Een handige website om verschillende Bijbelvertalingen (varianten) te lezen. Je kunt verschillende Nederlandse, maar ook andere vertalingen, overzichtelijk naast elkaar zetten. Dit is zeer handige om te gebruiken bij Bijbelstudie, in combinatie met de zoekfunctie waarmee woorden, begrippen en bijbelgedeelten gevonden kunnen worden.

voorleesbijbel.nl

De Bijbel wordt voorgelezen in de Nieuwe Bijbel Vertaling. Deze zijn online te beluisteren. Handig voor mensen die niet meer in staat zijn zelf te lezen. Daarnaast is de Bijbel ook te downloaden als mp3 zodat ze altijd en overal te beluisteren zijn.

downloadbijbel.nl

Hier kun je de volledige Bijbel of delen daarvan in voorgelezen vorm downloaden als mp3-bestand. Je kunt deze vervolgens beluisteren via een mp3 speler of smart Phone, maar ook thuis of onderweg vanaf cd.

dagelijkswoord.nl

Met DagelijksWoord begint iedere dag goed. Een bijbeltekst voor de dag, het juiste geestelijk voedsel om iedere dag mee te openen. Dagelijks Woord biedt iedere dag een korte Bijbeltekst om te overdenken.

godopjeipod.nl

Deze website richt zich speciaal op jongeren. Naast informatie over praktische levenszaken, kun je iedere dag een nieuwe bijbeltekst downloaden of via podcast automatisch laten bezorgen. Leuk vormgegeven en biedt uiteenlopende informatie speciaal voor jongeren.

eo.nl/beam

Speciale jongerenwebsite van de EO. Eigentijds, eigenzinnig en aansprekend. Met actuele thema’s rond het leven en geloof. Deze multimediale website is speciaal gericht op jongeren.